Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Høring af arbejdsprogram for vandområdeplaner 2021-2027

Af SSV - 27. dec. 2018 KL. 10:05

Miljø- og fødevareministeren har offentliggjort et arbejdsprogram og tidsplan for dette forberedelsesarbejde af kommende vandområdeplaner.

I Danmark har vi gennem mange år arbejdet for at forbedre miljøet i de danske vandområder. Det er sket med tre vandmiljøplaner og senest med vandområdeplanerne for første og anden planperiode, der er udarbejdet på baggrund af EU's vandrammedirektiv. Den økologiske kvalitet af de danske vandområder, dvs. både fjordene, kystvandene, søerne, vandløbene og grundvandet, skal forbedres, og grundvandsforekomsterne skal sikres - både kvalitativt og kvantitativt.

De indsatser, som gennemføres på baggrund af vandplanlægningen, bidrager ikke alene til opfyldelse af vandrammedirektivets miljømål for vandområderne ? de bidrager langt bredere. Vandplanlægningen bidrager fx til arbejdet for opnåelse af en række af FN's 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling, vandplanlægningen har positive klimaeffekter, og vandplanlægningen bidrager til sikring af biodiversiteten.

Og mens indsatserne i vandområdeplanerne for 2. planperiode 2015-2021 er ved at blive gennemført, er arbejdet med forberedelsen af de næste vandområdeplaner, der skal gælde fra 2021-2027, gået i gang.

Miljø- og fødevareministeren har offentliggjort et arbejdsprogram og tidsplan for dette forberedelsesarbejde. I arbejdsprogrammet orienteres der om, hvordan de kommende vandområdeplaner vil blive forberedt, og hvordan alle interesserede parter planlægges inddraget i arbejdet.

Arbejdsprogrammet er i offentlig høring fra 21. december 2018 til 21. december 2019. Læs arbejdsprogrammet her

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame