Mens de meget omtalte ulveangreb herhjemme udelukkende har ramt får - primært i Midtjylland - så var det i onsdags en hoppe og et føl, som i Tyskland blev offer for et ulveangreb.

Det var i den tyske by Stöcken i delstaten Niedersachsen, at angrebet fandt sted, og de lokale myndigheder har bekræftet, at det var en ulv, der stod bag. Ejeren fandt sin hoppe stående ved det omkomne føl, og også hoppen bar tegn af at være blevet overfaldet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reel trussel

Overfaldet har fået diskussion om ulve kontra husdyr til at blusse op i Tyskland, hvor den tyske landbrugsforening og forskellige husdyrforeninger tidligere på året gik sammen om at forlange en plan for beskyttelse af husdyr.

"Nu må selv den sidste mand indse, at ulven er en reel trussel mod græssende dyr. Vi vil ikke hvile, før passende foranstaltninger træffes for at beskytte vores heste fra dette rovdyr. Den næste folesæson er ikke langt væk, og dyreejere skal støttes for at kunne give deres heste et sikkert miljø, siger Breido Graf, der er præsident i det tyske rideforbund Deutsche Reiterliche Vereinigung (FN) til nyhedsbureauet Rantzau.

Ifølge de tyske regler har ejeren af det dræbte føl krav på erstatning, men det er ifølge Breido Graf langt fra tilfredsstillende.

"Dyrerettighedsaktivister jubler, landmænd frygter deres husdyr. Det seneste tilfælde i stykker viser, at debatten ikke er ubegrundet. Og selvom vi i FN generelt glæder sig over, at en uddødt dyreart har bosat sig her i Tyskland, bør denne retur ikke være på bekostning af husdyr", siger han.

Mange får dræbt

Herhjemme er det indtil nu får, der har været ofre for ulveangreb. Alene i 2017 blev 20 får bekræftet dræbt af ulve, og det endelig antal for 2018 er ikke gjort op endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en opgørelse fra tidligere på året fra Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet var der ifølge Kent Olsen, forsknings- og samlingschef ved Naturhistorisk Museum, 11 ulve i Danmark. Dette tal bestrides dog af jægere, der mener at tallet kan være op mod 35 styk. Dette afvises af den danske miljøstyrelse.