Det kan få store konsekvenser for de hollandske ægproducenter, hvis de ikke kan afsætte deres æg på eksportmarkedet. Og det er, hvad de lige nu frygter, kan blive konsekvensen efter, at millioner af sundhedsskadelige æg er sendt til europæiske butikker fra de hollandske producenter.

Det er æg med spor af stoffet fibronil, der anvendes til bekæmpelse af lus og mider, som er blevet fundet i æg fra Holland. Fipronil er ikke tilladt i landbruget i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anderledes ser det ud i Holland, hvor 180 hollandske ægproducenter indtil videre er blevet lukket ned af myndighederne. Nye test hos 600 andre producenter skal nu vise, hvor stort omfanget af skandalen er.

De belgiske myndigheder efterforsker i øjeblikket skandalen og har blikket rettet mod to belgiske virksomheder, som producerer insektmiddel til belgiske og hollandske landbrug. Det skriver dr.dk.

Skandalen og usikkerheden om, hvilke af de over 1.000 hollandske ægproducenter, der har solgt forgiftede æg, har spredt frygt for reaktionen hos kunderne på sigt i den hollandske ægbranche.

- Hvis det her tager lang tid, så vil hele den hollandske sektor for ægproduktion, inklusiv forhandlerne, gå fallit. Du finder ikke bare lige et marked for 4,5 millarder æg, har Hennie de Haan, formand for den hollandske forening for fjerkræsproducenter udtalt ifølge avisen The Guardian, skriver finans.dk.