Ud fra et ønske om reduceret lufttryk samt en fleksibilitet i at anvende samme hjul til flere formål, kunne Troels Skotte Frandsen fra Nysted på Lolland gå sæson 2016 i møde med et spændende dækkoncept.

Det hele startede med, at Troels Skotte Frandsen kunne konstanterer, at ved specielt roesåningen, var det tydligt at konstantere, at var forskellig, der hvor han havde kørt med hjul i roerækkerne under såningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjul til flere opgaver

Den lollandske landmænd tog kontakt til Euromaster i Maribo, som satte en løsning op med nye sprøjtehjul samt tvillinghjul til bedriftens Fendt 724 Vario TMS, som blandt andet står for roesåningen.

Løsningen blev et sæt sprøjtehjul med dimissionerne 320/90R54 i bag, samt 320/85R38 i front.

Med et ekstra sæt hjul, som tvillinghjul i bag, med dimmision 320/90R54 kan Troels Skotte Frandsen benytte tvillinghjulene på sprøjten efter endt såarbejde.

På forakslen blev der monteret 270/95R38 tvillinghjul, som har en mindre dimmision, hvilket betyder, at traktoren lettere kan dreje.

Korrekt dæktryk

Under montage af hjulene havde Euromaster, Michelin konsulent Dan Hansen med og de vejede i samarbejde traktoren med såmaskine og gødningsudstyr, således kunne det korrekte lufttryk beregnes. Og med et lufttryk helt nede omkring 1,5 bar så er bærefladen stor dog uden, at beskadige såbedet hvor roerne skal sås

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tydelig forskel

Troels fortæller efterfølgende, at det er tydeligt at se en mere jævn vækst af roeplanterne, når de kommer op af jorden. Samtidig har løsningen med 320mm hjul på både traktor og sprøjte også båret frugt i Troels andre afgrøder, da han også her beskadiger afgrøderne mindre ved overkørslerne.