Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Højere straffe skal bremse momssvindel

Af mbl - 26. jan. 2016 KL. 10:15

Større fokus på momssvindel og højere straffe skal hjælpe de lovlydige i fødevarebranchen, mener Landbrug & Fødevarer.

DR satte søndag d. 24. januar fokus på momssvindel, og det har fået Landbrug & Fødevarer til at reagere.

Landbrug & Fødevarer ser med stor bekymring på den momssvindel, som DR har beskrevet. Momssvindlerne står bag ulovlig import og handel med fødevarer på det danske marked.

- Svindlerne kan systematisk presse priserne kunstigt ned. Det rammer de lovlydige i branchen, som betaler deres moms som de skal. Det er en alvorlig udfordring i en vigtig og ellers lovlydig branche, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer opfordrer derfor politikerne til at skærpe straffen.

- Selv hvis man kan få fat i gerningsmændene, er pengene tit svære at inddrive. Man bør derfor overveje strengere fængselsstraffe. Det ser ud til, at domstolene ikke er i nærheden af at udnytte de gældende strafferammer, så det bør politikerne kigge nærmere på, siger Karen Hækkerup.

Samtidig skal området prioriteres hos SKAT og hos politiet, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

- Rigspolitiet regnede sig sidste år frem til, at momssvindlere narrer staten for "betydelige momsindtægter." Problemet er voksende, så det gælder om at opruste hurtigst muligt i indsatsen mod svindlerne, siger Karen Hækkerup.

DR har gennem sin research kunne kortlægge momssvindel ved handel med kyllingekød, men også ost og rejer. Ifølge Landbrug & Fødevarers oplysninger er svindlerne også begyndt at handle med blandt andet oksekød.

- Svindlen rammer hårdt fordi, selv små prisudsving kan være afgørende for, om man kan gøre en god handel. Samtidig er det med til at ødelægge Danmarks ry og omdømme som et land med kvalitetsfødevarer. Man kan jo desværre godt forestille sig, at svindlerne ignorerer krav om eksempelvis fødevaresikkerhed, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer deltager i slutningen af januar i et åbent samråd med skatteminister Karsten Lauritzen i Folketingets Skatteudvalg med henblik på at få en status på indsatsen på området.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame