Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hjørring sætter korn på landkortet

Af esu - 17. mar. 2016 KL. 09:33

Kornets Hus - et nationalt videnscenter om korn som råvare og ernæring skal bygges i Hjørring.

Kornets rejse fra spire til brød og inspiration til sund madkultur. Alt det vil man snart kunne opleve og blive klogere på i Kornets Hus ? et nationalt videns- og inspirationscenter om korn og madkultur, som skal bygges ved Hjørring.

Bag projektet står Foreningen Kornets Hus i partnerskab med blandt andre Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegård Fonden, ENV-fonden, LAG Nord og Realdania.

citat startcitat start

- Siden jeg underviste på det første bagekursus, er der gået en rum tid, og jeg har ønsket, at Kornets Hus skulle blive en realitet i over 10 år.

- Jørgen Ussing Larsen, foreningen Kornets Hus

citat slutcitat slut

- Fødevarer og turisme er to af yderområdernes største potentialer for positiv udvikling. Kornets Hus arbejder med netop de potentialer. Det er også meget positivt, at centret har så stærk lokal forankring ? det er helt afgørende for at få succes og bidrage til vækst og udvikling i Nordjylland, siger programchef i Realdania, Stine Lea Jacobi.

Undervejs i 10 år

Idemanden bag Kornets Hus, Jørn Ussing Larsen, er en af pionererne inden for produktion og forædling af økologisk og biodynamisk korn. Særligt gamle sorter som spelt og emmer. Via virksomheden Aurion A/S har Jørn Ussing Larsen bragt de gamle sorter tilbage på markerne og ud på spisebordene.

- Siden jeg underviste på det første bagekursus, er der gået en rum tid, og jeg har ønsket, at Kornets Hus skulle blive en realitet i over 10 år. Derfor er det næsten uvirkeligt, at denne drøm nu kan blive en realitet med opbakning fra de forskellige fonde. Jeg glæder mig til de næste skridt, og takker fondene for den tillid de har vist os ved at understøtte projektet, lyder det fra Jørgen Ussing Larsen.

Sammen med andre nordjyske ildsjæle stiftede Jørn Ussing Larsen i 2009 Foreningen Kornets Hus. Foreningens formål er at udbrede kendskab til og viden om korn som råvare i sund ernæring ? og fortælle den fascinerende historie om korns betydning for vores civilisation.

Kendskab til korn

Ideen er at gøre det i Kornets Hus ? et nationalt videns- og inspirationscenter om korn, ernæring og madkultur. Det er nu lykkedes at skaffe den nødvendige finansiering til at bygge centret, som skal opføres på en grund syv kilometer syd for Hjørring. Snart igangsættes en konkurrence om, hvordan Kornets Hus kan udformes og indrettes. Ud over kursuslokaler vil huset rumme formidlingsaktiviteter, skoletjeneste, produktionskøkken og cafe med butik. Arealerne uden om huset vil også blive inddraget i centrets aktiviteter og formidling.

Tiltrækker turister

Kornets Hus skal være en ny attraktion i Nordjylland og henvende sig til turister, foreninger og andre besøgende. Derudover også til uddannelsesinstitutioner og professionelle som kokke, bagere og kantineledere, som centret vil udbyde særlige kurser til, der sætter fokus på økologisk korn som råvare i sund ernæring.

Det forventes, at Kornets Hus står færdigt i slutningen af 2017.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame