For løbende at udvikle udnyttelsen af først og fremmest Schäffer læssemaskiner har Helms TMT Centeret besluttet at udvikle og producere redskaber under eget navn.

- Vi ønsker at udvikle og få produceret redskaber, som kan udvide udnyttelsen af Schäffer og vore traktorer. Det skal være konkurrencedygtige produkter på kvalitet, og vi skal opnå en volumen, som også gør dem konkurrencedygtige på pris, siger Kristian Helms i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Blandt de første Helms-produkter er TMT Sweeper og TMT Flexicut. TMT Sweeper er en kvalitetskost, der har stor fejebredde i forhold til totalbredden. Kosten har flydende ophæng og hydraulisk sving og leveres i bredder på 130 cm, 150 cm og 170 cm. Helms Flexicut er en kantklipper, der kan arbejde ind under eksempelvis hegn.

Produktionen vil primært foregå hos redskabsproducenter, som Helms TMT Centret i forvejen samarbejder med.

- Vi har muligheden for at tage det bedste fra forskellige leverandører og tilpasse det til danske kunderes krav. Vi har stor erfaring med at opstille specifikationer til vore leverandører, så de udvikler modeller eksempelvis af læssemaskiner, som præcist er tilpasset vore kunders krav, der ikke altid er helt på linje med kravene i Mellem- og Sydeuropa, siger Kristian Helms.

- En del af udviklingsarbejdet står vi selv for. Senest har vi bygget en prototype af et nyt redskab og sendt den til vores italienske samarbejdsparter Peruzzo for at få det produceret. Dermed får vi omsat vore kunders ideer og ønsker, og samtidig trækker vi på en erfaren redskabsproducents knowhow.

- For os er det afgørende at skabe kvalitetsredskaber målrettet vore Schäffer læssemaskiner og vore traktorer. Vore kunder ønsker i stigende grad at udnytte deres læssemaskiner som redskabsbærere, og derfor skal vi have redskaber, der er udviklet netop til montering på en læssemaskine, siger Kristian Helms.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helms TMT Centret har hovedafdeling i Lind ved Herning og afdelinger med salg og service i Aarhus og Ringsted. En række importøraftaler omfatter også Sverige og Norge.