Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hedegaard køber æg-virksomhed

Af Rasmus Dalsgaard - 29. aug. 2002 KL. 12:00

Hedegaard foods, der er end del af Hedegaard A/S, har købet aktierne i Brdr. Honum A/S, der driver landets tredje største ægproduktfabrik og ægpakkeri

HEDEGAARD foods, der er end del af det børsnoterede aktieselskab Hedegaard A/S, har købet aktierne i Brdr. Honum A/S, der driver landets tredje største ægproduktfabrik og ægpakkeri.

Hedegaard foods" forretningsområde er ægpakkeri, hønnikeopdræt og ægproduktion samt produktion af frisk pasta til det skandinaviske marked.

Selskabet ser købet som et vigtigt skridt mod en nødvendig markedstilpasning i den danske ægbranche.

Sammenlægningen med Brdr. Honum A/S vil i år 2003 bringe omsætningen i HEDEGAARD foods op på cirka 350 millioner kroner.

Udover en betydelig markedstilpasning får Hedegaard foods med købet adgang til eget produktionsanlæg til fremstilling af pasteuriserede ægprodukter, der i dag lønpakkes ved Sanovo Foods i Odense.

For Brdr. Honum A/S sker salget til Hedegaard foods som led i et planlagt generationsskifte. Virksomhedens indehaver og leder Poul Erik Honum fortsætter i virksomheden frem til den 1. december 2002 og vil herefter blive tilknyttet virksomheden som konsulent.

Aktiviteterne i Brdr. Honum A/S vil fortsætte som hidtil, men det forventes ifølge Hedegaard, at der efter en analysefase vil kunne skabes væsentlige synergier mellem de to selskaber, blandt andet ved at flytte Hedegaard foods" nuværende produktion af pasteuriserede ægprodukter fra Odense til Brdr. Honums anlæg i Horsens.

Brdr. Honum A/S omsatte i sidste regnskabsår for cirka 75 millioner kroner med et forbrug af 128 millioner skalæg om året.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame