Amazones harve-program udvides nu yderligere med en ny dreng i klassen. Ceus er navnet, og der er tale om en bugseret harve, som henvender sig til flere formål.

- Harven er faktisk en sammensætning af vores Catros disc-harve og Cenius tand-harve, fortæller Anders Clemmesen, produktchef hos den danske importør af Amazone, Brøns Maskinforretning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Harven har forrest to rækker disc, med samme 510 millimeter diameter, som Catros-harven, hvorefter der følger tre bullet tænder, som kendes fra Cenius-harven. Bagerst sidder pakkeren, hvor der er rig mulighed for at vælge præcis den pakker man har behov for.

- Harven er dermed til bedriften, som ønsker ét redskab til både øverlig og dyb bearbejdning, og dermed kun behøver én harve, fortæller Anders Clemmesen.

Individuelt løft

Harven er opbygget, så man kan nøjes med blot at køre med enten disc-sektionen eller tandsektionen sammen med pakkerenheden bagerst.

- De enkelte sektioner på harven kan køre uafhængigt af hinanden, og det betyder, at man i Ceus-harven får en harve, som både kan bruges til øverligt samt mere dybdegående behandling, fortæller Anders Clemmesen, som kan oplyse, at harven kommer i fire, fem, seks og syv meter versioner, hvor den endelige premiere bliver på Agritechnica i Hannover til november.

Interessant til rapsetbalering

Anders Clemmesen påpeger harven, som et interessant redskab til etbalering af raps:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med disc-sektionen forrest, får vi let opblandet afgrøde-materialet og laver en sort overflade, hvorefter vi kan løse jorden i dybden inden rapsen etbaleres.

Af pakker bagerst på harven, kan der vælges mellem flere forskellige typer fra Amazone, og Anders Clemmesen fremhæver især disc-valsen, som er en kombination af en jord til jord-pakker, som samtidig pakker i dybden.

- Den er specielt god på noget stiv jord, hvor pakkeren både knuser knoldene og holder på fugten.