Kuhn Prolander er opbygget over en kraftig ramme og leveres i to versioner med arbejdsbredder på 6,00 og 7,50 meter. Afstanden imellem de fem buller er 60, 70, 80 og 80 centimeter.

- Kuhn har valgt den asymmetriske løsning for at skabe ekstra plads i harven, efterhånden som jorden løsnes. Harven har en tandafstand på blot 15,5 centimeter, og når den monteres med 18 centimeter brede gåsefodsskær, sker der en fuldstændig gennemskæring af jorden. Ved at øge afstanden imellem de sidste buller, skabes der plads til den løse jord samt stub og halm, så harven kan efterlade marken med en jævn overfade, siger Christian Korsholm, MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til såbed og stub

Kuhn Prolander er monteret med kraftige S-formede fjedretænder, der kan monteres med enten gåsefodsskær eller traditionelle spidser med en bredde på 50 millimeter.

- Harven er designet til øverlig jordbearbejdning, og på grund af den gode gennemgang i harven kan den ud over tilberedning af såbed også anvendes til bearbejdning af stubmarker, siger Christian Korsholm og tilføjer, at MI desuden har haft gode erfaringer med at anvende harven til bekæmpelse af ukrudt i økologiske marker.

Som ekstraudstyr kan harven monteres med en hydraulisk betjent lamelplanke, der knuser de største knolde og udjævner marken, før den bearbejdes af de fem rækker tænder.

Valsen kontrollerer arbejdsdybden

Harven, der blev demonstreret for de danske forhandlere, var monteret med en dobbelt U-ringsvalse, med en diameter på 600 millimeter. Valsen laver en jord til jord pakning, der ikke glitter jorden. Kuhn tilbyder også andre former for valser samt efterharver til Prolander.

- Arbejdsdybden kontrolleres over valsen samt de to frontmonterede hjul. Med den hydrauliske dybdestyring reguleres arbejdsdybden samidigt både foran og bag på harven, forklarer Christian Korsholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kuhn Prolander kan selvfølgelig også monteres med udstyr til etablering af efterafgrøder.