Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hårde baller og lynhurtig aflægning

Af Helge Plougmann Nielsen - 7. jul. 2019 KL. 13:00

Kuhn VB 7160 og VB 7190 er to nye rundballepressere, hvor Kuhn har fokus på baller med høj densitet og lynhurtig binding og afsætning af ballerne.

De to nye presser i 7100-serien fra Kuhn er pressere med variabelt ballekammer, hvor model VB 7160 producerer baller med en diameter på 80-165 centimeter, mens det tilsvarende mål på VB 7190 er 80-185 centimeter. Bredden på ballerne fra begge pressere er 120 centimeter. Ballerne formes og komprimeres af tre stålruller samt fire brede bælter.

- Med en densitet på op til 140 kg pr kubikmeter i halm og en kapacitet på op til 30 ton i timen sætter Kuhn en ny standard for, hvad højtydende rundballepressere kan præstere, siger Ruud Manders produktmanager for rundballepressere hos Kuhn, og tilføjer:

citat startcitat start

Presseren klarer en densitet på op til 140 kg pr kubikmeter i halm og en kapacitet på op til 30 ton i timen.

- Ruud Manders produktmanager for rundballepressere hos Kuhn

citat slutcitat slut

- Den høje timeydelse opnår vi ved at kombinere den høje densitet med en ny baglåge på VB 7100-serien. Fra lågen begynder at åbne, og til ballen er skubbet ud, og lågen igen er lukket, går der kun fire sekunder. Der er cirka en halv gang hurtigere end det vi kender, og er det hurtigste på markedet.

rich-media-1
Kuhn VB 7100-serien kan presser baller med en densitet på og til 140 kg pr kubikmeter og ballen kan sættes af på blot fire sekunder, siger Ruud Manders produktmanager for rundballepressere hos Kuhn. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

Måler fugtigheden

For at opnå den høje densitet og kunne producere ensartede baller under alle forhold, er de to nye pressere fra Kuhn blandt andet udstyret med fugtfølere.

- Følerne indgår i i-Dense-systemet, der er et patenteret system, som overvåger formningen og presningen af ballen. Med i-Dense sker der en automatik regulering af pressetrykket, efterhånden som tørstofindholdet i halmen forandrer sig i løbet af en arbejdsdag. Det sikrer, at der er lige så mange kilo halm i ballerne midt på dagen, hvor halmen er sprødt og med en lav fugtighed, som der er når solen er gået ned, forklarer Ruud Manders.

Med indbygget snitter

De to pressere leveres i to varianter, hvor Opticut 14 er med 14 knive og OptiCut 23 er med 23 knive. På begge pressere er tænderne på rotoren, der fører materialet igennem kniven, udført i Hardox-stål. For at presserens chassis og drivlinje kan håndtere den ekstra densitet i ballerne, er den opbygget over et kraftigt chassis og med overdimensionerede kæder, der smøres automatisk med olie.

Presseren kontrolleres enten direkte fra traktorens Isobus-terminale eller fra en CCI 50 eller CCI 1200 terminal.

Presseren kommer som nyhed på Agritechnica i november måned og kommer i produktion inden høsten 2020.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame