Den danske sojaprotein-producent, Hamlet Protein, har solgt sin aktiemajoritet til den amerikanske gigant Goldman Sachs og den svenske kapitalfond Altor.

- Dette er en vigtig milepæl for Hamlet Protein, og vi er meget begejstrede for vores nye partnerskab med Altor og Goldman Sachs Merchant Banking Division, siger Søren Munch, administrerende direktør for Hamlet Protein, i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hamlet Protein hører hjemme i Horsens og sælger i dag sine produkter til mere end 50 lande.

I 2007 overtog Polaris 55 procent af selskabet fra ejeren Ole K. Hansen, og det er blandt andet denne del, som Goldman Sachs og Altor nu har fået fingrene i.

- Det har været et meget vellykket samarbejde med Polaris, hvor vi sammen med en stærk ny ledelse har lykkedes at realisere en fantastisk udvikling for Hamlet de de seneste år med en betydelig styrkelse af Hamlets globale markedsposition, udtaler stifter af Hamlet Protein, Ole K. Hansen.

Under Polaris' ejerskab er der blandt andet blevet gennemført et generationsskifte i virksomheden og nye investeringer i firmaet produktionsapparat i USA.

Store forventninger

De nye ejere, Goldman Sachs og Altor, har høje forventninger til deres nyerhvervelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser frem til at fortsætte den positive udvikling af Hamlet Protein, som er påbegyndt under Polaris' ejerskab, sammen med vores ligeværdige samarbejdspartner, Goldman Sachs Merchant Banking Division, siger Søren Johansen, partner i Altor Equity Partners og tilføjer:

-Vi mener, at Hamlet Protein er ideelt positioneret til at blive den foretrukne globale udbyder af specialfoder til unge dyr.

Prisen for selskabet er ikke oplyst.