Efter fire år som adm. direktør for Landbrug & Fødevarer stopper Karen Hækkerup ved udgangen af september i rollen. Efter mange år som folketingspolitiker, minister og senest direktør, ønsker hun at bruge mere tid på familien.

- Det har ikke været nogen let beslutning, og den har været længe undervejs. Alligevel går jeg med et smil på læben. Stolt af de danske landmænd og fødevarevirksomheder. Stolt også af, hvad jeg selv har været med til at udrette i Landbrug & Fødevarer. Jeg har prøvet at tage springet før. Det gjorde jeg, da jeg forlod politik. Nu går jeg fra et absolut topjob. Men som da jeg gik ud af politik, var der noget andet jeg virkelig havde lyst til. Det er der også nu, hvor jeg har brug for at hellige mig min familie, siger Karen Hækkerup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Karen Hækkerups tid som adm. direktør har Landbrug & Fødevarer gennemført store organisationsændringer ligesom arbejdet med fødevare- og landbrugspakken har fyldt meget.

Efter den russiske embargo hvor danske fødevarer pludselig ikke kunne blive afsat, har Karen Hækkerup i sin tid i Landbrug & Fødevarer også brugt mange ressourcer på at åbne markeder i blandt andet Asien herunder særligt Kina og Japan.

- Jeg er rigtig ked af, at Karen har meddelt mig, at hun stopper. Karen Hækkerup har været en stærk repræsentant for landbruget og fødevareerhvervet. Det har været en styrke for vores organisation og medlemmer, at det er Karen Hækkerup, der har været vores direktør. Jeg vil gerne takke Karen for hendes store indsats hvor hun dygtigt og engageret har formidlet vores erhvervs budskab, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Inden Karen Hækkerup stopper i Landbrug & Fødevarer varetager hun de opgaver, der er i kalenderen indtil udgangen af september.

- Karens engagement med at tage ud i verden og arbejde for markedsadgang har været en væsentlig årsag til, at vi har udvidet vores medlemmers adgang til nogle af de vigtigste markeder i verden. Den indsats er og har været uvurderlig for de danske fødevarevirksomheder, siger Asger Krogsgaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når Karen Hækkerup stopper i Landbrug & Fødevarer, har hun ikke noget nyt job på hånden. Den kommende tid skal gå med at være sammen med familien.

- Nu er tiden kommet til, at jeg vil prioritere min familie. Jeg vil give mig god tid til at finde ud af, hvad det næste skridt i min karriere skal være, siger Karen Hækkerup.

Fra 1. oktober vil Anne Lawaetz Arhnung være konstitueret som adm. direktør. Landbrug & Fødevarer går nu i gang med arbejdet med at finde en ny adm. direktør.