Befolkningen i verden stiger, og det sætter pres på efterspørgsel af fødevarer og dermed produktionen. En bæredygtig landbrugs-og fødevaresektor står derfor centralt i forhold til at opnå resultater på FN's verdensmål.

- Det er vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og bidrage med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer og løsninger, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi er med til at tage ansvar og bidrage med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer og løsninger,

Karen Hækkerup, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer

- Cirkulær økonomi er et godt eksempel på, hvordan landbrugs-og fødevaresektoren kan være med til at nå verdensmålene. Danmark har en lang tradition for bæredygtig, intensiv produktion af råvarer til mad, foder, materialer og energi og kan være med til at sætte den globale norm for ?best practise? for teknologiske løsninger til en fremtidig produktion, så der er mad nok til alle.

I september 2015 vedtog verdens regeringsledere i FN en ambitiøs dagsorden, der frem mod 2030 sigter mod en mere bæredygtig verden. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål.

Landbrug & Fødevarer har på vegne af fødevareerhvervet udvalgt to verdensmål, som har den mest direkte relevans for den danske fødevareklynge ? både på den nationale dagsorden og den internationale indsats. De udvalgte mål er verdensmål # 2 og verdensmål #12, som har fokus på at stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring og fremme bæredygtigt landbrug. Det sidste mål har fokus på bæredygtigt forbrug og produktionsformer.