Regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne, og det bliver der brug for, mener direktør i Landbrug&Fødevarer Karen Hækkerup.

- Der er brug for flere unge mennesker i fødevareerhvervet og på bedrifterne. Jeg glæder mig derfor over, at regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne. Lige nu står vi i en situation, hvor vi har brug for adgang til de dygtigste hænder og hoveder - uanset statsborgerskab - for at forblive konkurrencedygtige. Allerede nu står vi i en situation, hvor nogle af fødevareklyngens virksomheder er nødt til at sige nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe den arbejdskraft, de har brug for. Det skal vi have gjort op med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Regeringen vil også afsætte 333 millioner til en landsbypulje, som blandt andet skal bruges til nedrivning af gamle, faldefærdige huse. ?102 millioner kroner skal gå til bedre bredbåndsdækning rundt om i landet. Det ser L&F positivt på.

- Vi skal prioritere at holde liv i de danske byer og virksomheder, der ligger uden for de store byer. En god bredbåndforbindelse er en afgørende forudsætning for at både landmænd og virksomheder kan drive deres forretning på den bedst mulige måde både for miljø, klima og en fornuftig økonomisk bundlinje. Derfor er det rigtig godt at se, at regeringen vil afsætte penge til bedre bredbåndsdækning uden for de store byer, der virkelig trænger til et løft.