Det lover godt for en modernisering af loven, mener organisationen danske Vandløb efter møde med Danmarks Naturfredningsforening.

Arbejdet med at modernisere lovgivningen på vandløbsområdet fortsætter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Danske Vandløb i en pressemeddelelse.

Således er organisationen Danske Vandløb fortrøstningsfuld efter et møde med Danmarks Naturfredningsforening om mulighederne for at få vedtaget en ny vandløbslov, som der bredt kan bakkes op om.

- Nu har vi chancen for at få ro omkring indsatserne i vandløbene, og derfor skal der arbejdets hårdt for at nå et resultat, der tages hensyn til natur, afvanding og klimatilpasning, skriver formand Helge Danneskiold-Samsøe i en pressemeddelelse.

Bredt og sagligt grundlag

- Vi er enige på en lang række områder. En ekspertgruppe under ledelse af Henrik Høegh er nået frem til en række anbefalinger, som både Danmarks Naturfredningsforening og Danske Vandløb kan bakke op om, og som også Landbrug & Fødevarer har tilsluttet sig. Det lover godt for, at vi kan få moderniseret vandløbsloven på et bredt og sagligt grundlag, skriver Helge Danneskiold-Samsøe endvidere.

Danske Vandløb føler, at der er gode muligheder for en god aftale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På mødet med præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjeding, præsenterede vi vores tanker om klimasikring af vandløb med dobbeltprofiler, omfartsvandløb, stop for regnbetingede overløb, oprensning og fjernelse af fysiske spærringer. Mødet foregik i en positiv atmosfære, og vi aftalte at holde hinanden orienteret om vandløbsarbejdet fremadrettet, siger Ib W. Jensen, næstformand i Danske Vandløb.

De faglige kriterier

Loven er fra 1984 og trænger til modernisering. Siden dengang har vi fået klimaforandringer, og den faglige viden om vandløbsvedligeholdelse, afvanding, natur og vandmiljø har udviklet sig, mener Danske Vandløb. Det betyder, at ikke alle vandløb skal behandles ens, og i den forbindelse er der brug for at se på naturbeskyttelseslovens forbud mod at ændre aktuel tilstand. I nogle vandløb kan det blive nødvendigt at ændre.

Danske Vandløb er godt tilfreds med forslaget om, at kommunerne forpligter sig til at lave vandløbsplaner på tværs af kommunegrænserne samt at der som det første sættes ind i vandløb, hvor der er et akut behov for en indsats. Generelt er det opfattelsen, at samtlige vandløb skal vurderes ud fra faglige kriterier, og at løsningerne skal tage hensyn til både naturen, landmændenes afvandingsbehov og behovet for at undgå oversvømmelser i byerne.