Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fra grønt plus til kulsort minus

Af Dan Bjerring, Christiansborg - 17. feb. 2016 KL. 12:47

Enhedslisten har kaldt miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd om såvel landbrugspakkens gødningstal som en korrespondance med Bæredygtigt Landbrug

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding har som en bidsk, politisk terrier bidt sig fast i sagen omkring miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens oplysninger til Folketinget om landbrugspakken.

Hun mener, at fødevareministerens påstand om at landbrugspakken ikke vil medføre øget forurening til skade for natur og vandmiljø, viser sig at være forkert:

citat startcitat start

- Regnskabet bag landbrugspakken er ikke et grønt plus. Det er et kulsort minus.

- Maria Reumert Gjerding, Miljøordfører, Enhedslisten

citat slutcitat slut

- Dermed eroderer hele grundlaget for landbrugspakken. Det er en skandale, at man i ministeriet tilsyneladende har fiflet med gødningstallene for at dække over, at landbrugspakken vil medføre markant øget forurening i de kommende år og dermed har alvorlige konsekvenser for naturen og for miljøet, siger Enhedslistens ordfører.

Kulsort minus

Hun henviser til, at Eva Kjer Hansen igen og igen har forsikret Folketinget om, at miljøregnskabet bag landbrugspakken er positivt. Og at vandmiljøet og vores natur ikke vil lide under, at landmændene nu får lov at gøde mere:

- Det viser sig nu, at det er løgn. Regnskabet bag landbrugspakken er ikke et grønt plus. Det er et kulsort minus. I 30 år har vi arbejdet for at forbedre vandmiljøet ved vores kyster for at undgå iltsvind. I 30 år har vi arbejdet for at beskytte vores drikkevand mod landbrugets forurening. Det mangeårige arbejde sætter regeringens landbrugspakke over styr, og man forsøger endda at lyve om det. Både forligspartierne og hele folketinget er blevet ført bag lyset med den måde tallene er lagt frem, og det er en skandale. Vi må til bunds i denne talmanipulation og få genberegnet tallene og alle de lovforslag, der knytter sig til landbrugspakken, og som er på vej gennem Folketinget, siger Maria Reumert Gjerding.

Dikterer miljøpolitikken

Enhedslistens ordfører er også oprørt over, hvad hun kalder en politisk studehandel mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Bæredygtigt Landbrug. Hun henviser til en korrespondance mellem ministeriets departementschef og Bæredygtigt Landbrug:

- Det er helt uacceptabelt at give politiske indrømmelser til en lobbyorganisation for at undgå en retssag. Det er helt grotesk. Ministeriet beder nærmest den mest rabiate lobbyorganisation inden for dansk landbrug om at skrive kommissoriet for en ny vandløbslov. Jeg er helt rystet. Selvfølgelig må et ministerium gerne lytte til, hvad relevante interesseorganisationer har af input. Men der må være grænser for den indflydelse, man giver til en lobbyorganisation. En aktuel retssag må under ingen omstændigheder blandes sammen med konkret lovgivning eller udarbejdelse af et kommissorium. Det er dybt kritisabelt, siger hun og anklager ministeren for at have efterkommet Bæredygtigt Landbrugs helt urimelige krav og givet en lobbyorganisation mulighed for at diktere miljøpolitikken i Danmark.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame