Kommunerne skal efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen i forbindelse med blandt andet ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug vurdere, at udvidelsen ikke vil være i strid med beskyttelsen af "særlige naturbeskyttelsesinteresser".

Det er kommunerne, som skal fastsætte retningslinjer for varetagelsen af naturbeskyttelsesinteresserne, herunder beliggenheden af naturområder med særlige naturbeskyttelsesinteresser, af økologiske forbindelser samt af potentielle naturområder og potentielle økologiske forbindelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værdifuld natur

De pågældende særlige naturbeskyttelsesinteresser er ifølge miljøminister Kirsten Brosbøl (S) defineret som "generelt beskyttede områder efter naturbeskyttelsesloven, klitfredede områder og naturfredede områder".

- Det vil sige eksisterende særlig værdifuld natur. Det kan derfor bekræftes, at husdyrgodkendelsesbekendtgørelsens krav om at vurdere, at det anmeldte ikke er i strid med "særlige naturbeskyttelsesinteresser", alene indebærer en vurdering af eksisterende værdifuld natur, og ikke områder udpeget til potentiel natur efter hverken de eksisterende regler eller Grønt Danmarkskort. Udpegningen af Grønt Danmarkskort vil derfor ikke i sig selv have yderligere betydning for behandlingen af sager efter husdyrgodkendelsesreglerne, oplyser ministeren.