Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Grøn Pulje: 20 millioner kroner til jordfordeling

Af Joan Jensen - 5. sep. 2018 KL. 15:30

En stor pose penge skal indfri politisk ambition om bedre miljøregulering af landbruget via jordfordeling.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at afsætte 90 millioner kroner til gavn for landbrug, natur og klima. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi styrker nu naturindsatsen, så vi kan lave projekter, der kan give mere sammenhængende natur, og vi kan lave projekter, der reducerer kvælstofudledningen ved eksempelvis at lave sårbare landbrugsområder om til natur. Samtidig styrker vi det faglige grundlag, for jo bedre og mere præcis, fremtidens målrettede miljøregulering bliver, jo mere er det til gavn for både miljøet og landmændene, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

En luns til præcisionslandbrug

20 af de 90 millioner er ifølge et notat øremærket jordfordeling. Et punkt, som ligger særligt Dansk Folkeparti på sinde:

- For Dansk Folkeparti har det været vigtigt at sikre betydelige midler til jordfordeling, som har vist sig at være en nøgleindsats, når vi skal virkeliggøre natur- og miljøindsatser. Mere jordfordeling skaber større og bedre sammenhængende naturområder og naturfremme i forbindelse med for eksempel vådområdeindsatsen, og er dermed både til fordel for naturen og den enkelte landmand, siger Lise Bech, landbrugsordfører for Dansk Folkeparti, i pressemeddelelsen.

De resterende midler i puljen fordeler sig med blandt andet 7,5 millioner kroner øremærket præcisionslandbrug og 15 millioner kroner til helhedsprojekter for "natur, klimatilpasning og fremtidssikret landbrugsdrift", som det hedder i meddelelsen fra ministeriet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame