Kartoffelsæsonerne er intense. Maksimal maskineffektivitet betyder, at maskinerne er serviceret i god tid.

- Det er kartoffeldyrkerne heldigvis gode til, siger Erling Holdt, der som værkfører hos TBS Maskinpower i Toftlund ser mange maskiner køre gennem værkstedshallen hvert år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne vinter er der ekstra travlhed, for TBS har indgået en aftale med Grimme om servicering af deres kartoffelmaskiner i Sydjylland, nærmere bestemt i området syd for Esbjerg-Kolding motorvejen og ned til grænsen.

Der er i forbindelse med aftalen etableret et komplet lager af Grimme slid- og reservedele i Toftlund. Det er en god aftale for alle, mener Erling Holdt. Grimme kan med ro i sindet love kunderne hurtig, lokal service. Kartoffeldyrkerne kan nemt få reserve- og sliddele i deres nærområde, og TBS har allerede fået flere nye værkstedskunder, der skal have klargjort deres Grimme-maskiner.

Den unge værkfører er naturligvis glad for endnu flere kunder i værkstedet, men også ydmyg overfor opgaven, for mange kartoffelredskaber er teknisk avancerede og udsættes samtidigt for voldsomme belastninger under arbejdet.

- Vi satser benhårdt på at udbygge vores position som eksperter og specialister indenfor området og investerer løbende i både uddannelse og det nødvendige grej på værkstedet., siger han.

Værkstedsfolkene er således fuldt fortrolige med alle mærker af kartoffelmaskiner, og reservedelsspecialisterne fra TBS kan ligeledes skaffe reserve-og sliddele til alle mærker, hvis de da ikke allerede ligger på det store lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Specialisering er vejen frem

Netop specialisering og viden er nøgleordene i fremtiden for TBS Maskinpower, der er Sydjyllands største maskinforretning med afdelinger i Toftlund, Brørup og Starup.

Her er afdelingen i Toftlund udset til at blive firmaets eksperter i kartoffeludstyr, sprøjteteknik og vandingsudstyr. Blandt AGCO's brands er der fokus på MF-traktorer og mejetærskere.

- Det betyder ikke, at vores kolleger i Brørup og Starup ikke kan sælge og servicere maskiner indenfor vores ekspertområder, men at vi skal vide og kunne 'alt' indenfor vores specialistområder, så vi kan bistå vores kolleger om nødvendigt, siger Erling Holdt.

På samme måder opbygger TBS Maskinpower videns-centre for andre områder i henholdsvis Brørup og Starup.

God udvikling

Også sælgerne Kresten Matthiesen, Asbjørn Andersen og Kaj Danielsen fra TBS Maskinpower i Toftlund er glade for udviklingen. De har i mange år solgt traktorer, jordredskaber, kartoffeludstyr, sprøjter osv. til målgruppen og projekterer/leverer endog komplette vandingsanlæg til områdets mange kartoffelmarker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samlet set har vi fat i rigtigt mange kartoffelavlere, som jo dyrker intensivt landbrug og derfor bruger mange redskaber og kører utroligt mange traktortimer årligt, siger Kresten Matthiesen.

Han fortæller, at kundegruppen er i førersædet, når det kommer til anvendelse af GPS-teknologi og sektionskontrol på f.eks. sprøjter, hvilket passer ham godt, for AGCO er blandt de førende leverandører på området.

- Vi kan stort set levere alt det grej og al den service, kartoffelavlerne har brug for, så de behøver ikke køre andre steder hen, slutter Kresten Matthiesen med et glimt i øjet.