Store udviklingsomkostninger til nye produkter menes at være forklaringen på, at Maskinfabrikken Kleine gik i betalingsstandsning tidligere på året.

Men nu er virksomheden overtaget af Grimme, som fortsætter produktionen af to Kleine-produkter. Det er dels en mindre roeoptager, SF 10, og så er det det den store læssemaskine med navnet Cleanliner Mega.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Øvrige Kleine-produkter droppes, fortæller salgschef Per Rasmussen, Grimme Skandinavien.

Han fortæller, at det især er Kleines Cleanliner Mega, der har været interessant for Grimme at få ind i produktprogrammet.

Stor læssemaskine

Cleanliner Mega er en stor maskine, som er skabt til at læsse roer direkte fra en kule langs en vej og via en meget lang elevator op i lastbiler, som kan holde på vejen langs kulen.

Det er planen, at Kleine-navnet fortsætter, og at der fortsat skal være produktion i Kleines gamle fabrik, som ifølge Per Rasmussen ligger cirka 150 kilometer fra Grimmes fabrik.

Grimme Skandinavien arbejder nu på at finde en løsning på reservedelsforsyningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hidtil har Kleine beskæftiget cirka 120 medarbejdere, men Per Rasmussen forventer, at der fremover kun skal beskæftiges cirka 80 på Kleine-fabrikken. Grimme-koncernen beskæftiger næsten 1.800 medarbejdere.

Grimmetechnica

Nyheden om Grimmes overtagelse af Kleine var en af de mange nyheder, som Grimme løftede sløret for ved de traditionsrige dage, som koncernen afholder hvert andet år - forskudt for Agritechnica - under navnet Grimmetechnica.

Her deltog også en busfuld danske Grimmekunder sammen med medarbejdere fra Grimme Skandinavien.