Med over fem millioner hektar dyrket areal er Kina verdens største kartoffelproducent, og dette areal ønsker den kinesiske regering at fordoble til ti millioner hektar inden 2020.

Mekaniseringskvoten er med cirka 20 procent stadig lav og viser et klart potentiale for moderne landbrugsteknik. Familievirksomheden Grimme fra Damme i Tyskland har været aktiv i Kina i mere end fem år med egen afdeling og mere end 40 medarbejdere i nærheden af Beijing. For på længere sigt at kunne betjene dette marked professionelt opfører Grimme på et tre hektar stort areal en monteringsfabrik på 13.000 kvadratmeter og en administrationsbygning i havnebyen Tianjin, der ligger cirka 80 kilometer sydøst for Beijing. For at kunne tilbyde det samme høje kvalitetsniveau som i Tyskland udstyres hele produktionen med topmoderne anlæg, og medarbejderne får en intensiv oplæring. Allerede i foråret 2017 skal produktionen af landbrugsmaskiner fra Grimme begynde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette vigtige projekt ledes af den 27-årige maskin- og økonomi-ingeniør Christoph Grimme.

- Vi investerer mere end 13 millioner euro i dette fremtidsmarked, og det glæder mig meget, at vores søn Christoph påtager sig denne vigtige opgave i vores virksomhed, udtaler ejeren Franz Grimme.