På fredag fra klokken 10.00-12.30 holder rådgivningscenter Heden & Fjorden en græsmarksdag, hvor græsmarkspleje, kløvergræsblandinger og udbytteregistrering på markniveau er i fokus.

- Formålet er at få fortalt, hvad der rører sig, og lede tankere hen på at optimere grovfoderproduktionen, samt hvordan det kan gøres bedre og billigere, siger Bent Hedegaard, afdelingsleder i Plante & Miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plante & Miljø har arrangeret dagen i samarbejde med Kvæg og kvægrådgiver Vibeke Duchwaider, som sammen med Videncentret for Landbrug fortæller om Heden & Fjordens grovfoderskole og resultater fra de sidste måneders udbytteregistrering samt resultater fra nye fodringsforsøg.

- Fokus bliver på, hvad vi kan bruge resultaterne til. Der sker nogle nye ting på græsområdet, og det glæder vi os til at fortælle både økologiske og konventionelle mælkeproducenter om, siger Vibeke Duchwaider.

Maskindemonstration

Vært ved arrangementet er Henrik Vestergaard, og mødestedet er ved Abildtholtvej 5 i Hogager ved Holstebro. Arrangementet er gratis, og der er ingen tilmelding.

Der er planlagt fire sessioner, hvor der blandt andet er demonstration af såning af græs i ældre græsmarker med forskellige typer såmaskiner samt effekt af græsmarkspleje med gruber og græsmarkslufter.

Der vil desuden blive mulighed for at se både nye samt mere afprøvede kløvergræsblandinger. Herudover vil der være maskindemonstrationer af Vredo og Evers ved A3N.