Krisen i dansk landbrug har på to år kostet Gråkjær cirka 60 procent af omsætningen. Gråkjær kommer derfor ud af 2009/10 med et millionunderskud. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Koncernens omsætning var i 2007/08 på 1,1 milliarder kroner, sidste regnskabsår var tallet på 870 millioner kroner, og i det netop afsluttede regnskabsår er omsætningen kun på 439 millioner kroner. I år bliver resultatet før skat minus 19 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget herhjemme er hårdt ramt. Dels har der været store problemer med at få miljøgodkendelser til udvidelser, dels har den finansielle krise sat en stopper for investeringerne, da der ikke kan skaffes kredit i bankerne, siger administrerende direktør, Benny Lægsgaard, til Jyllands-Posten.

Vokser andre steder

Mens byggeriet af stalde i dansk landbrug presser Gråkjær, er der meget mere positive resultater i koncernens andre aktiviteter. Det gælder inden for industribyggerier og de udenlandske afdelinger.

Samlet forventer Gråkjær A/S, at omsætningen vokser med cirka 50 procent næste år til 600 millioner kroner. Selskabet fastslår, at ordrebeholdningen er på cirka 800 millioner kroner - halvdelen fra landmænd, som dog endnu ikke har finansiering på plads.