Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

GPS-tyve på Als

Af Morten Damsgaard - 12. sep. 2017 KL. 17:53

Tyve er igen løbet med John Deere GPS-anlæg.

Så er den gal igen. Denne gang slog tyve til på Als, hvor Sydals Gylle og Maskinstation fik stjålet tre John Deere GPS-anlæg samt skærme fra hjemmeadressen natten til tirsdag den 12. september mellem klokken 22 og 6.30.

- Tyveriet er sket fra maskinhuset, hvor anlæggene var monteret på traktorerne, fortæller Ole Nielsen, medindehaver af Sydals Gylle og Maskinstation, som er rigtig træt af situationen.

- Vi plejer altid at afmontere anlæggene, når vi parkerer i marken, men vi havde ikke regnet med, at det var nødvendigt hjemme i maskinhuset. Men det kan vi desværre konstantere, at det er, fortæller han.

Tyveriet drejer sig om tre forskellige antenner og tre forskellge terminaler:

- Tyvene er løbet med den helt gamle ITC-antenne, en 3000-antenne samt en 3000 RTK-antenne. Desuden har vi også mistet en 1800-, en 2600- samt en 2630-terminal, fortæller Ole Nielsen, som nu har lånt et anlæg til såningen i den kommende weekend.

- Vi skulle helst igang med at så i weekenden, og da jeg ingen markør har på min såmaskine, er vi ret afhængige af autostyringen, fortæller han, og gør samtidigt opmærksom på de mange marker og spor, som var lagt ind i anlæggene.

- Heldigvis tager jeg jævnligt en back-up af systemet, så jeg håber på, at langt de fleste linjer stadig er i vores system.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame