Julen falder tidligt i år, og der er gaver på vej til data-hungrende danskere på de 4.602 adresser, der inden længe kan se frem til lynhurtigt bredbånd, skriver Ritzau. 110 millioner kroner fra bredbåndspuljen i 2018 bliver fordelt på 91 projekter, der især får sjællændere og midtjyder med på den digitale motorvej.

De 4.602 adresser, der har fået støtte, er fordelt på 4.521 i landzone, 15 i byzone og 66 i sommerhusområder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et Danmark i balance er en vigtig prioritet for regeringen. Derfor målrettede vi i sommerpuljen mere mod tyndt befolkede områder, og det ser klart ud til at have virket. Over 98 procent af adresserne ligger nu i landzone. Det gør mig rigtig glad, at det især er borgere, hvor der er langt mellem husene, som vil modtage penge fra bredbåndspuljen, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til Ritzau.

Region Sjælland har historisk set haft den dårligste dækning med hurtigt bredbånd. Dækningen lå i 2017 på 79 procent mod for eksempel 94 procent i Region Syddanmark.

- Rundt om i landet har der været bredbåndshuller, og derfor glæder det mig også, at især sjællænderne har søgt midler. Det er her, at udbredelsen af hurtigt bredbånd er dårligst. Så man kan virkelig sige, at bredbåndspuljen kommer til at gøre gavn, hvor der er brug for den, siger Lars Chr. Lilleholt (V).