Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Gode tips om fremtidens økologiske maskinpark

Af JOF - 4. jan. 2019 KL. 07:00

Strigle eller radrenser? Plov eller ej? Det er nogle af de spørgsmål, som ØkologiRådgivning Danmark tager under behandling de kommende uger.

Nye vinde blæser over det økologiske markbrug, og det stiller nye krav til maskinerne. Måske skal maskinhuset møbleres helt anderledes om fem-ti år, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. Derfor inviterer ØkologiRådgivning Danmark alle økologiske landmænd til ØRD Next Step-møder i Aulum, Billund og Nibe.

Maskinrådgiver Jonas Høeg, ØkologiRådgivning Danmark, giver sit bud på, hvad den økologiske maskinpark i fremtiden kan indeholde, og teknik- og energirådgiver Kurt S. Mortensen fra Byggeri og Teknik, sætter tal på, så det bliver lettere at afgøre, om du skal købe nyt, brugt eller udlicitere opgaven.

Rådgiverne ser fremad og byder på et overflødighedshorn af ideer og gode råd til mark og malkekvæg.

- Next Step er en dag, hvor økologiske landmænd kan hente inspiration til at udvikle bedriften og få konkrete råd med, som kan bruges med det samme. Det er ny viden, der peger fremad, men som også er til at tage med hjem og bruge i praksis, siger plantechef Claus Østergaard.

- Ambitionen er at forene teori og praksis, og derfor er der ud over de faglige oplæg også tid til at fordøje indtrykkene og udveksle erfaringer med kolleger, tilføjer plantechefen.

ØRD Next Step afvikles den 9. januar i Aulum, 10. januar i Billund og 17. januar i Halkær, Nibe.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame