Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

GMO-accept af sunde varer

Af Rasmus Dalsgaard - 31. aug. 2009 KL. 10:03

En undersøgelse fra Handelshøjskolen i Århus viser, at danskerne er mere klar til at acceptere GMO-fødevarer, hvis de giver bedre sundhed

Danskernes generelt negative indstilling til gennmodificerede fødevarer kan rykkes i mere positiv retning.

Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført af forbrugerforskningscentret MAPP ved Handelshøjskolen i Århus.

Undersøgelsen omtales i seneste udgave af Dansk Handelsblad, og det fremgår, at hvis fødevarer kan give fordele som mindre risiko for diabetes og hjertekarsygdomme, så er danskerne mildere stemt.

Det er Kit Skov Hagemann, der i sit ph.d.-projekt har kigget nærmere på, hvad der skal til for at gøre forbrugerne mere positivt stemte over for GMO-fødevarer.

Hun præsenterede forbrugere for en fiktiv genmodificeret kartoffel, som kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme og har en positiv effekt på diabetes.

- Ved tidligere undersøgelse har en positiv omtale af genmodificerede fødevarer ikke ændret ved forbrugernes skepsis, så det er nyt, at de ser mere positivt på dem, hvis de kan forbedre forbrugernes egen sundhed, siger Kit Skov Hagemann til Dansk Handelsblad.

I en anden del af Kit Skov Hagemanns undersøgelse fik forbrugerne negative informationer om genmodificerede fødevarer, men det gjorde dem hverken mere eller mindre skeptiske.

Hun konkluderer på baggrund af sin undersøgelse, at der kan skabes en positiv holdning til GMO-fødevarer ved at myndighederne støtter udviklingen af sundhedsfremmende fødevarer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame