Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Gjerskov vil bruge Al Capone-metoder

Af mbk - 3. okt. 2012 KL. 13:09

Fødevareministeriet bebuder nu, at der skal bruges såkaldte Al Capone-metoder for at komme import af ulovlige sprøjtemidler til livs.

En række større sager tidligere på året viste systematisk snyd og brug af ulovlige sprøjtemidler. Derfor vil fødevareminister Mette Gjerskov nu effektivisere indsatsen og samkøre kontrollen med skatteministeriet.

- Erfaringerne har vist, at samarbejde på tværs af myndigheder, registre og offentlige oplysninger har været yderst effektivt i kampen mod kriminalitet. Det har vist tidligere været omtalt som Al Capone-metoden, hvor man bruger hinandens oplysninger til at styrke mistanke og afsløre ulovligheder. Da pesticidområdet går på tværs af flere myndigheder, er det også oplagt at tage et effektivt instrument i brug for at skærpe kontrollen, siger fødevareminister Mette Gjerskov.
 
Det sker ved, at kontrollen kan hente oplysninger hos Skat om alle typer handel over grænsen og sammenholde dem med oplysninger om landmændenes forbrug af sprøjtemidler.
 
Ved lovforslaget får Fødevareministeriet mulighed for at sammenkøre de oplysninger, som landmanden har indberettet om sin brug af sprøjtemidler med de oplysninger, som Skat har om, hvor meget landmanden har importeret. 

Flere initiativer mod snyd og overforbrug

Det giver mulighed for at målrette kontrollen yderligere. Hvis de oplysninger, landmanden selv har indberettet, ikke ser ud til at holde vand i forhold til Skats oplysninger, vil det blive muligt at gå langt mere målrettet efter de brodne kar.
 
- Nu giver vi kontrollen et meget effektivt redskab i kampen mod snyd med de ulovlige midler. Det er klart at de ulovlige stoffer skal stoppes, men regeringen har også en klar målsætning om, at brugen af sprøjtemidler skal begrænses mest muligt. Derfor er dette også kun en del af flere initiativer, som blandt andet omfatter højere afgifter på de mest skadelige sprøjtemidler, fjernelse af retten til at sprøjte og større bøder, siger Mette Gjerskov.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame