Fødevareministeren stillede mandag op til debat med eleverne på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. 

Mette Gjerskov lagde ud med at holde en kort tale til de fremmødte, hvor hun blandt andet talte om den nye regerings planer for landbruget, hvor der nu skal satses mere på bæredygtighed. Samtidig var der også en appel til de unge vælgere, som måske typisk ikke sætter deres kryds ved Socialdemokraterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan godt være, at jeg ikke er medlem af partiet Venstre. Men det ændrer ikke ved, at mit første kørekort var et traktorkørekort, slog ministeren fast og lagde derefter op til den efterfølgende diskussion:

- Jeg kan love jer, at jeg vil tale med jer og lytte til jeres argumenter. Og jeg kan love jer, at jeg vil kæmpe for dansk landbrug i Bruxelles. Jeg kan love jer, at jeg vil arbejde benhårdt på at sikre dansk landbrug en bæredygtig fremtid.

Studerende var bekymrede for afgifter

Talrige studerende var mødt op til arrangementet bevæbnet til tænderne med masser af skarpe spørgsmål, og der kom hurtigt gang i debatten.

Blandt andet kredsede diskussionen meget om pesticider og afgifter – især de kommende energiafgifter var en stor bekymring for flertallet af de fremmødte, fordi de unge tror, at de går en endnu dårligere konkurrenceevne i møde.

Og ministeren erkendte beredvilligt, at det er et reelt problem, men påpegede også, at det gælder alle EU-lande - ikke kun Danmark - og understregede, at løsningen må være en mere effektiv produktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man må have respekt for hende, hun er ikke bange for at tage nogle tæv, fortæller Mette Sloth, studerende på JU Århus, efter mødet.

- Vi er rigtig glade for, at ministeren tager sig tid til at tale med vores studerende, og vi håber, at vi alle kan lære lidt af hinanden, siger Thomas Bent Andersen, afdelingsleder på JU Århus.

Også Mette Gjerskov satte pris på chancen for at møde de studerende.

- Som politiker er det pragtfuldt at blive inviteret væk fra papirerne i ministeriet og ud til en snak med folk, der interesserer sig for mit ministerområde. Og det gør bestemt kun fornøjelsen større, når invitationen kommer fra de unge mennesker, der er dansk landbrugs fremtid, forklarer ministeren.