Danske European Energy A/S vil bygge solenergianlæg, der kan producere strøm til 50.000 husstande om året. Det ønske er virksomheden kommet tættere på, efter at vækstudvalget for land og by er blevet enigt om, at arbejdet med et kommuneplantillæg og en lokalplan kan sættes i gang.

Det skriver JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvalgsformand Philip Tietje fortæller til avisen, at European Energy A/S kun vil bruge de 330 hektar til solenergianlæg. Resten skal bruges til det, man kalder "intern jordfordeling".

- Det handler om, at man tager de dårligste jorder ud af drift og beholder de bedste som landbrugsjord, siger Philip Tietje.

Af artiklen fremgår det, at der nu er indgået aftaler med lodsejerne til de cirka 300 hektar, der skal bruges til solenergianlæggene. Der er tale om aftaler, der er betinget af projektets gennemførelse.

Maskinbladet har talt med formand for LandboSyd Mogens Dall. Han fortæller, at der er landmænd, som endnu ikke har takket ja til at sælge jord til projektet. Men ifølge ham er projektet et punkt på næste bestyrelsesmøde i LandboSyd, hvor man vil drøfte sagen.