Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Generationsskiftet er påbegyndt hos Grønning Smede- og Maskinforretning

Af esu - 6. feb. 2018 KL. 14:23

28-årige Claus Bertram Marcussen har købt halvdelen af Grønning Smede- og Maskinforretning.

"Peter fra Grønningen" - eller lidt mere formelt Peter Mejlhede fra Grønning Smede- og Maskinforretning har solgt 50 procent af sin virksomhed til den 28-årige Claus Bertram Marcussen, der er uddannet landbrugs- og bygningssmed fra Mogenstrup Smede. Det skriver Grønning Smede- og Maskinforretning i en pressemeddelelse.

Han har været ansat i Grønning de seneste to år og overtager nu det definitive ansvar for værksted og service, mens Peter vil have mere fokus på salget af for eksempel Massey Ferguson, Lemken, Krone, Kongskilde/JF, I-Grind og en række andre stærke brands.

Om timingen siger Peter Mejlhede:

- Det sker ikke så ofte i vores branche, at man møder en dygtig ung mand, der har lyst til at blive selvstændig. Og da vi så ydermere kommer rigtig godt ud af det med hinanden, var der i grunden ikke så meget at betænke sig på.

Han er tilfreds med, at generationsskiftet for hans virksomhed er påbegyndt og er rigtig glad for løsningen, for efter hans mening trænger hele branchen til ungt blod og friske øjne.

Kunderne er altid i centrum

For Claus Bertram Marcussen er det ønsket om at få større indflydelse, mere ansvar og udvikle Grønning Smede- og Maskinforretning, der har fået ham til at investere sine sparepenge i 50 procent af firmaet.

- Jeg kan rigtigt godt lide virksomheden, som den er, og tror lige som Peter på et tæt samarbejde med kunderne, men har naturligvis også nogle ideer om fremtiden - men nu skal vi have det nye set-up til at fungere først.

Grønning Smede- og Maskinforretning servicerer og reparerer alle traktormærker, landbrugsmaskiner og have/parkmaskiner på værkstedet i Grønning eller ude hos kunderne, hvor tre servicebiler og en lastbil dagligt er med til at holde maskinparken kørende.

- Peter holder på, at uanset om opgaven er stor eller lille, er vi parat til at påtage os den, og den holdning har jeg adopteret. For kunderne er alle opgaver vigtige, og det er kundernes tilfredshed, vi skal leve af, siger den nye medejer.

Vil ned på fuld arbejdstid

Peter Mejlhede har aldrig ligget på den lade side, og selvom han nu giver noget af den daglige styring og ansvaret for værkstedet fra sig, så er der nok at rive i.

- Jeg har i mange år været 65 procent sælger, 70 procent smed- og værkfører, 10 procent lastbilchauffør, 20 procent administrator og nogle vil sige en hel del procent sprællemand. Sagt på en anden måde 170 procent opgaveløser. Og det bliver ikke ved med at gå. Nu vil jeg koncentrere mig mere om mine kunder og salgsarbejdet.

Salget/købet vil blive markeret senere ved en reception. Datoen er fastsat til den 23. marts. Resten af arrangementet er fortsat under planlægning, men Peter og Claus lover at invitere kunder, leverandører og venner af huset via landbrugets medier, så det påbegyndte generationsskifte kan blive fejret på behørig vis.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame