- Jeg har stået med åbne arme for at finde en mindelig løsning, men borgmester Egon Fræhr vil ikke længere tale med mig, så nu er min plan B trådt i kraft, fortæller gårdejer og slagtesvinproducent Martin Lund Madsen.

I september i år fik gårdejeren højesterets dom for, at den 1,4 km lange vej med cykelsti, der går tværs gennem Martin Lund Madsen jorde ved Vejen, er ulovlig. Samme dag, som højsteret havde talt, tog gårdejeren kontakt til Vejen Kommunes borgmester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han afviste mig totalt, han mente, vi havde fået erstatning, så der var ikke nogen dialog eller forhandling, fortæller gårdejeren.

Mandag kl. 10 gik Martin Lund Madsens folk igang med at afspærre den ulovlige vej med sanddynger og halmballer. Politiet har også været på stedet for at kigge på forholdene. Politiet har sat Vejen Kommunens trafikafdeling til at afspærre vejen i begge ender for gennemkørsel. Mens arbejdet står på, holder to politibiler med blå blink og afspærre for trafikken.

Ulovlig vej

Martin Lund Madsen har fuldstændig mistet tålmodigheden og tilliden til Vejen Kommune, men han har stadig tiltro til det danske retsvæsen.

- Vi skal som landmænd overholde samtlige love, vi forventer også at landets myndigheder overholde lovene, så jeg håber de besinder sig. Tre retsinstanter har talt, det var ulovligt at ekspropriere for at gøre plads til vejen, så nu skal den naturligvis fjernes, og det skal Vejen Kommune stå for, siger Martin Lund Madsen.

Ved eksproprieringen fik gårdejeren to millioner kroner som erstatning for jorden til vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det eneste han ønsker, er at få genetableret sine jorde, så han frit kan køre med sine landbrugsmaskiner uden at tage hensyn til offentlig vej.

Vejen Kommune har på et byrådsmøde i 9. oktober i år besluttet at forsøge at gøre ekspropritationen lovlig ved at bruge vejloven i stedet for loven om elektrificering.