BM Silo har solgt 10 gangbroer i det lille års tid, gangbroen har været en del af virksomhedens produktprogram.

- 10 lyder måske ikke af ret mange, men når man tænker på, at der kun skal én gangbro til et siloanlæg, er det faktisk gået stærkere, end det nogle gange gør, når man har et nyt produkt, fortæller ejer og salgschef Claus Martinsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før finanskrisen var BM Silo oppe på 2.000 solgte siloer om året. I år har tallet rundet 1.500 siloer - primært solgt til udlandet.

- Hvis vi kun havde det danske marked, kunne vi lige så godt lukke. I 2009 solgte vi ingen siloer i Danmark fra januar til påske, siger Claus Martinsen.

Eksporten til blandt andet Tyskland, Holland og England er der til gengæld mere gang i. Det er da også primært i udlandet, de nye gangbroer har haft ben at gå på.

Saml-selv siloer

Ideen til at tilføje gangbroer og stiger til produktprogrammet kom fra kunder, der havde brug for at kunne komme op på siloen.

- Vi kiggede på de gangbroer, der allerede fandtes på markedet, men de skulle jo tilpasses vores produkter, og vi ville gerne have noget, der passer på vores "Ikea-lignende-koncept", hvor det hele kommer i små dele i én pakke, forklarer Claus Martinsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor har vi bygget gangbroen fra bunden. Stiger skal igennem en meget omstændig godkendelsesproces, så dem køber vi fra en stigeleverandør i Tyskland.

Han forklarer, at saml-selv-konceptet gør siloerne billigere og samtidig mere miljøvenlige, da virksomheden kan holde transportomkostningerne nede, da der kan være mange kasser med siloer i hver lastbil.

BM Silo har et eksemplar af både gangbro og stige med på Agromek.