Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Gamle danske maskiner i aktion

Af mod - 27. okt. 2017 KL. 16:58

  • 5A0A1524.JPG
  • ww268848_1
  • ww268848_2
  • ww268848_3
  • ww268848_4
  • ww268848_5

Roeforeningen er klar til at sætte gamle danske roemaskiner i jorden.

Med to nye roeoptagere holder 'Roeforeningen' lørdag den 28. oktober optagerdag på Salling i det nordvestjyske, hvor de fire unge mænd bag foreningen forventer sig et stort fremmøde.

- Sidste år kom der cirka 400 mennesker, for at overvære optagningen af den ene hektar foderroer, vi dyrkede, og det er vi ret imponeret over, fortæller Emil Thorgaard, den ene af de fire medlemmer i Roeforeningen.

- Vi ved ikke hvor mange der kommer i år, men da der er DM i pløjning på Mors, ikke langt fra hvor vi kører på Salling, så kunne det da være sjovt, hvis nogle af de besøgende fra DM i pløjning, ville køre forbi os på vejen hjem, fortæller Peter Ibsen, som også er én af de fire medlemmer i foreningen.

Roeforeningen er klar med stuvet kålroer og frikadeller til de fremmødte og kålroerne er naturligvis fra egen avl. Der bliver mulighed for at købe kålroer og foderroer med hjem på dagen, oplyser foreningen.

- Vi har til sæson 2017 sået to hektar med roer, hvor den ene hektar er foderroer til vores dyr, mens den anden er kålroer, som vi blandt andet vil servere i morgen.

Gamle danske maskiner

Roeforeningen kan til optager-dagen vise hele tre gamle danske roeoptager.

- Vi kørte sidste år med en Thyregod liftoptager, og til i år har vi investeret i en Holbæk bugseret roeoptager samt en Dronningborg Holbæk-optager. Dronningborg Maskinfabrik køber nemlig Holbæk-fabrikken på et tidspunkt og viderefører roeoptagerne, og vi er så heldige nu at have to af disse efterhånden ret sjældne.

Foruden de danske optagere, så består frakørselen af roer med Tim og JF-aflæservogne og slæden, som frilægger roerne kommer fra danske Dalbo.

- Trækhestene bliver primært Volvo Boxere, Valmet, Zetor og Massey Ferguson. Foreningens efterhånden kendte Nuffield-trækdyr, som både har sået, renset og sidste år tog alle roerne op, kommer desværre ikke ud og køre i år, da motoren ikke har det for godt, fortæller Rasmus Timm, det tredje medlem og chefmekaniker i Roeforeningen.

Klik HER og se en film af roeforeningen, som fortæller om optager-dagen og om de maskiner de vil vise frem.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame