I én og samme pressemeddelelse melder Sønderjysk LandboForening (SLF), at bestyrelsen har konstitueret Brian Lambertsen som ny direktør - og at man har måttet afskedige dygtige medarbejdere.

-Vi har i bestyrelsen forholdt os til den aktuelle situation, og det har haft den konsekvens, at vi i sidste uge måtte afskedige et antal medarbejdere. Det er ikke en rar situation, men desværre en nødvendig handling, forklarer Christian Lund, bestyrelsesformand i SLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En gør-det-selv-kultur

Til Maskinbladet har han ikke lyst til at sætte tal på antallet af afskedigelser, men han erkender, at landboforeningen er udfordret på økonomien.

- Mange landmænd har det svært, og vi oplever, at færre køber rådgivning hos os. Hvis en landmand overtager en anden bedrift, er det ikke sådan, at han køber dobbelt rådgivning. Desuden oplever vi, at flere landmænd er blevet selvhjulpne, siger Christian Lund til Maskinbladet.

Forventer ikke flere fyringer

I august forlod tidligere direktør Erik Lydiksen SLF på grund af "uenighed om den strategiske udvikling af selskabet", som det blev formuleret i en pressemeddelelse herom. Netop nu arbejder bestyrelsen på selskabets fremtidige strategi som konsekvens af den aktuelle situation.

- Vi er i gang med en proces omkring, hvad SLF skal bestå af fremadrettet. Mere vil jeg ikke sige nu, siger han til Maskinbladet.

Dog vil han gerne mane til ro i forhold til yderligere afskedigelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nej, det forventer jeg ikke, siger han.