Beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) kommer de 54 medarbejdere, der har mistet jobbet hos mejerikoncernen Arla Foods i Aarhus til undsætning og bevilger 500.000 kroner fra varslingspuljerne til at opkvalificere de berørte medarbejdere til et nyt job.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en meddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jobcentret i Aarhus har vurderet, at de opsagte medarbejdere får svært ved at finde et nyt job i lokalområdet, da det lokale arbejdsmarked har været ramt af større afskedigelser af folk med lignende kompetencer.

Arbejdsmarkedet for den type medarbejdere er altså allerede mættet. Derfor er der søgt om penge fra den supplerende varslingspulje til at opkvalificere medarbejderne efter opsigelsesperioden og hjælpe dem med et jobsøgningsforløb.

Den ansøgning har ministeren imødekommet.

Vigtigt at bakke op

- Det berører hele lokalområdet, når mange mennesker mister deres job, ikke mindst når der er tale om medarbejdere med specialiserede kompetencer, som trods rekordhøj beskæftigelse kan få svært ved at finde job i lokalområdet, skriver beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Jobcentret i Aarhus har oplyst, at tilbuddene til de afskedigede medarbejdere vil rette sig mod beskæftigelse inden for områder, hvor der er gode eller rigtige gode beskæftigelsesmuligheder. Tilbuddene vil bestå af f or eksempel ledelseskurser, projektledelse, finanskurser, IT-kurser, HR-kurser osv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det er vigtigt at bakke op om de hårdtarbejdende medarbejdere, der bliver opsagt i forbindelse med en svigtende ordrebog. Med pengene fra varslingspuljen kan vi forhåbentlig opkvalificere og omskole de berørte medarbejdere, så de på sigt kan blive en gevinst for de brancher i området, der mangler hænder, skriver beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.