Majshøsten 2018 er godt igang over hele landet - og snart er samtlige majsmarker ensileret. Sådan ser det også ud på Fyn, hvor JEN Maskinstation havde travlt med majsensileringen på det vestlige fyn onsdag den 5. september.

- Vi er nået så vidt, at jeg har 120 hektar tilbage af de små 600 hektar jeg skal over i år, fortæller Jacob Eskelund Nielsen, indehaver af JEN Maskinstation, som han etbalerede sidste forår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden en Krone BigX V12 råder Jacob også over traktorer og vogne, hvor det foruden ensieringen er halmkørsel og samling, som optager mest tid, hos den unge maskinstationsejer.

- Jeg købte finsnitteren for at vi kunne få snittet mere rettidigt hos blandt andet min far, som driver en mælkeproduktion, fortæller Jacob Eskelunde Nielsen, mens endnu 12 rækker majs forsvinder ind i indføringen af den sultne Krone-finsnitter.

- Det var sådan, at der sidste år lukkede en lokal maskinstation, og det betød, at jeg fik mere arbejde til finsnitteren, og jeg var over cirka 400 hektar sidste år. I år rammer vi tæt på de 600 hektar majs, og det er netop mit mål at nå, fortæller den unge maskinstationsejer, som blandt andet begrunder det i rettighed:

- Det skal være sådan, at mine kunder ikke skal vente for længe på finsnitteren, og i så vidt mulig omfang, kan få snittet på den dag, de gerne vil.