Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fynsk maskinstation langt med majshøsten

Af Morten Damsgaard - 5. sep. 2018 KL. 13:24

  • ww304876_1
  • ww304876_2
  • ww304876_3
  • ww304876_4
  • ww304876_5

JEN Maskinstation mangler lidt over 100 hektar, før majshøsten er ovre for den forholdsvis nystartet maskinstation.

Majshøsten 2018 er godt igang over hele landet - og snart er samtlige majsmarker ensileret. Sådan ser det også ud på Fyn, hvor JEN Maskinstation havde travlt med majsensileringen på det vestlige fyn onsdag den 5. september.

- Vi er nået så vidt, at jeg har 120 hektar tilbage af de små 600 hektar jeg skal over i år, fortæller Jacob Eskelund Nielsen, indehaver af JEN Maskinstation, som han etbalerede sidste forår.

Foruden en Krone BigX V12 råder Jacob også over traktorer og vogne, hvor det foruden ensieringen er halmkørsel og samling, som optager mest tid, hos den unge maskinstationsejer.

- Jeg købte finsnitteren for at vi kunne få snittet mere rettidigt hos blandt andet min far, som driver en mælkeproduktion, fortæller Jacob Eskelunde Nielsen, mens endnu 12 rækker majs forsvinder ind i indføringen af den sultne Krone-finsnitter.

- Det var sådan, at der sidste år lukkede en lokal maskinstation, og det betød, at jeg fik mere arbejde til finsnitteren, og jeg var over cirka 400 hektar sidste år. I år rammer vi tæt på de 600 hektar majs, og det er netop mit mål at nå, fortæller den unge maskinstationsejer, som blandt andet begrunder det i rettighed:

- Det skal være sådan, at mine kunder ikke skal vente for længe på finsnitteren, og i så vidt mulig omfang, kan få snittet på den dag, de gerne vil.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame