Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fynsk godsejer skovler millioner ind

Af kfp - 12. jun. 2018 KL. 14:56

Bendt Wedell skovler millioner med regnskabsrekord, men det er ikke fra landbruget.

Lensgreve og godsejer Bendt Wedell ejer og driver et af Danmarks største land- og skovbrug på et samlet areal på 10.000 hektar fordelt blandt andet på det fynske gods Wedellsborg og det jyske Frijsenborg.

Ifølge nogle beregninger har den fynske godsejer og lensgreve Bent Wedell jordbesiddelser, der gør hans aktiviteter 180 gange større end den gennemsnitlige danske landmand.

Det er dog ikke på udbyttet fra marker og skov, at han har præsteret sit bedste resultat i mange år i koncernen Wefri Holding, der netop har udsendt regnskab. Det skriver fyens.dk.

Overskuddet lyder på 55 millioner kroner før skat sidste år mod 33 millioner kroner i 2016, mens resultatet efter skat er løftet fra 30 millioner kroner til lige knap 47 millioner kroner. Fremgangen er skabt i en fordobling af den finansielle del af forretningen, der er vokset fra 19,8 millioner kroner til 39,2 millioner kroner på handel med ejendomme og værdipapirer. Det skriver fyens.dk.

Tørken driller

Samtidigt er kerneforretningen - landbruget og skovbruget - gået markant tilbage fra 14 millioner kroner i det ordinære driftsoverskud til 6,8 millioner kroner i 2017, viser koncernregnskabet.

Godsejeren oplyser til Finans.dk, at den primære drift er under endnu større pres i år, hvor Frijsenborg og Wedellsborg - ligesom resten af dansk landbrug - er ramt af den værste tørke i mange år.

- Desværre vil udbytterne være endnu lavere i 2018 (end i 2017, red.). Vi frygter p.t. en udbyttenedgang på op til 50 pct. i indeværende år, fortæller Bendt Wedell i mailkorrespondancen ifølge Finans.dk.

Med årets resultater har den fynske godsejer og greve nu oparbejdet en egenkapital på 636 millioner kroner mod 589 i 2016-regnskabet. Det skriver fyens.dk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame