Gennem næsten otte år fik en fynsk fleksjobber slet ingen pension og for lidt i løn. Alligevel skred Assens Kommune på intet tidspunkt ind over for arbejdsgiveren, som kommunen havde en aftale med.

Den kvindelige fleksjobber har først for nylig fået 230.000 kroner i manglede løn og pension, efter hendes fagforening, 3F Nordhøjfyn, gik ind i sagen.  Det skriver 3F.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2004 indgik Glamsbjerg Kommune – som nu er en del af Assens Kommune – en aftale med en uorganiseret arbejdsgiver om et fleksjob til en kvindelig landbrugsmedarbejder. Det skete til trods for, at arbejdsgiveren i sin ansættelsesaftale med fleksjobberen gjorde opmærksom på, at han ikke ville betale pension, og at arbejdet ikke blev reguleret af overenskomsten inden for landbrug.

Borgmester i Assens Kommune Finn Brunse (S) oplyser, at han ikke tidligere har hørt om den konkrete sag, og at det er fint, at der nu er blevet rettet op på den beklagelige fejl.  

- Jeg kan ikke sige, hvordan fejlen er opstået. Men den skyldes formentlig, at sagen er overdraget fra daværende Glamsbjerg Kommune og kørt videre, uden at der er kigget detaljeret på den, siger borgmesteren.

- Jeg er sikker på, at medarbejdere og ledelsen i kommunen nu ser på, om der er tale om en systemfejl, som giver anledning til at se på andre sager, siger Finn Brunse.

Læs mere om sagen her