På mandag er det første skoledag for 260 nye grundforløbselever på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Godt en fjerdedel af dem - 78 i alt - begynder på landbrugsuddannelserne med dyr, planter og maskiner, som foregår på på skolens eget minilandbrug, Bredballegård, ved Mårslet, hvor klasseundervisningen bliver suppleret med en stor del praktisk arbejde, der svarer til de opgaver, eleverne vil møde i deres praktikperioder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praktisk undervisning lokker

Netop den praktiske vinkel er ifølge direktør for Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, Claus Christensen, en af grundene til det stabile, høje optag på landbrugsuddannelserne.

- Grundforløbets fornemmeste opgave er at lære eleverne de arbejdsgange, de kommer til at opleve ude i den virkelige verden. Derfor gør vi meget ud af den praksisnære undervisning på Bredballegård, så de unge med det samme kan drage en direkte parallel fra den teori, de har lært i klassen, til den opgave, der skal løses i maskinparken, i stalden eller på vores omkringliggende marker, siger Claus Christensen.

De 78 nye grundforløbselever på Bredballegård fordeler sig på uddannelserne til landmand, dyrepasser og jordbrugsmaskinfører, hvoraf 23 uddanner sig til jordbrugsmaskinførere.