Nykredits Jubilæumsfond har tildelt sit Jubilæumslegat 2017 til landmand og borgmester Hans Luunbjerg for et fortjenstfuldt arbejde indenfor dansk landbrug. Overrækkelsen skete på Landbrug og Fødevares Plantekongres, hvor 1.900 landmænd, rådgivere og eksperter var samlet.

Nykredits Jubilæumslegat er et traditionsrigt legat, der blev stiftet i 1931 og siden er uddelt til landmænd eller personer med tilknytning til landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gode kræfter

Med prisen ønsker Nykredit at sætte fokus på de gode kræfter i Dansk Landbrug, der med sine gode idéer er med til at skabe succes, produktion, eksport og indtjening.

Derfor er valget faldet på Hans Luunbjerg som modtager af Nykredits Jubilæumslegat.

- Han er en driftig landmand på Kejrup Gods på Nordøstfyn og har skabt en position i dansk planteproduktion, som Nykredit gerne vil anerkende og hædre, hedder det i begrundelsen.

Overset del af landbruget

- Med Nykredits Jubilæumslegat giver det i år Nykredit mulighed for at anerkende den indsats, landbruget og herunder frøbranchen gør. Formålet med Nykredits Jubilæumslegat 2017 er ved denne lejlighed at anerkende en person, der har udført et fortjenstfuldt arbejde inden for denne del af dansk landbrug. Frøsektoren kan være en lidt overset del af dansk erhvervsliv. Selskaberne er vigtige, men rygraden er de dygtige og kvalitetsbevidste avlere. Og der har Hans Luunbjergs indsats bredt anerkendt og respekteret, fremhævede Hans Bang-Hansen, der er næstformand i Foreningen Nykredit.

Vigtig aktør

Poul Erik Jørgsen, landbrugsdirektør i Nykredit, overrakte Jubilæumslegatet til Hans Luunbjerg i forbindelse med Frøsektionens årsmøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hans Luunbjerg fortjener stor anerkendelse for at udvikle bedriften og gøre Kejrup Gods til en vigtig aktør i eksport af frø, som vi kan være meget stolte af i Danmark. Du kendetegner dig ved dit store engagement og fokus på kvalitet. Hans Luunbjerg har om nogen vist, hvad der kan opnås, når man kombinerer høj faglighed, modig nytænkning og masser af knofedt. Det er flot, og det fortjener anerkendelse, sagde Poul Erik Jørgensen.