Den rådgivning til frilandsproducenter og økologiske producenter af svin, som koordineres af Videncentret for Landbrug, Økologi og gennemføres af tre lokale DLBR konsulenter, melder om stor interesse for et særligt tilbud, hvor Friland A/S motiverer sine leverandører til at optimere produktionen.

Leverandører til Friland A/S har mulighed for at opnå et økonomisk bidrag, når de bruger produktionsrådgivningen. En forudsætning er, at de indberetter produktionsdata, som er med til at danne grundlag for beregning af et landsgennemsnit. Netop nu indløber data for 2013, og en opgørelse viser, at 20 leverandører opfylder kriterierne for at modtage bidraget. Samtidig viser tilmelding for 2014 øget interesse med 26 leverandører, som har lagt billet ind. Dermed er langt størstedelen af produktionen repræsenteret, fortæller landskonsulent Tove Serup, som er koordinator for ordningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opbakning kan bruges

- For producenterne betyder det, at de får adgang til den nyeste svinefaglige viden fra rådgivere, der er engagerede i frilandsproduktion og økologisk produktion. Ekspertisen opnås i samarbejdet, der bygger på vidensopbygning og -deling, siger Tove Serup.

H

un og rådgiverne glæder sig over, at der med tilslutningen kommer mange nye produktionsresultater, der kan analyseres og bruges i arbejdet med at optimere rådgivningen.

Gælder alle

- Jeg vurderer, at succesen blandt andet er skabt af et stærkt samarbejde mellem alle aktørerne. Jeg synes, det er et godt eksempel på samarbejdet i DLBR, når det er bedst. Et stort fælles engagement om at løse opgaven er til fordel for kunderne, siger Tove Serup.

Hun understreger, at den økologiske svinerådgivning er åben for alle. Er man ikke tilmeldt rådgiverordningen, foregår det blot uden Frilands bidrag.