Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fremtidens fødevareproduktion i lyset af klimaudfordringer

Af Maskinbladet - 8. feb. 2019 KL. 05:55

Tre indflydelsesrige kvinder møder medlemmerne i LandboForeningen Midtjylland med hver deres bud på "Fremtidens Fødevareproduktion set i lyset af verdens klimaudfordringer"

Med det emne hopper LandboForeningen Midtjylland direkte ud i tidens varme emne: Hvordan og hvorledes skal de danske landmænd tilpasse produktionen til fremtidens krav om CO2-neutralitet, mindre metan-udledning og at sikre fremtidige generationer klimavenlige fødevarer?

LandboForeningen Midtjylland har inviteret adm. direktør, Anne Ahrnung, Landbrug & Fødevare, Præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding og stifter og direktør for Tænketanken Frej, Marie-Louise Boisen Lendal - tre indflydelsesrige kvinder, der hver på deres måde er dybt optaget af at tegne fremtiden for dansk landbrug.

De tre gæster lægger ud med hver deres bud på, hvor fødevareproduktionen må bevæge sig hen for at klare den vanskelige og bundne opgave, som hedder "Mad til 10 milliarder mennesker på jorden i 2050 - produceret med væsentlig mindre klimabelastning". Herunder også spørgsmål som: Hvordan danske landmænd kan sikre deres brand mht. kvalitet, høj fødevaresikkerhed samtidig med, at man laver klimavenlig produktion? Hvilke nye forretningsmuligheder kan der ligge i dette fokusområde for landmændene?

- Dansk landbrug er verdenskendt for fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og sporbarhed. Fremover skal vi også dokumentere klimaaftrykket for at sikre afsætningen ? også på eksportmarkedet, forudser formanden for LandboForeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen og mener, at det er nødvendigt at nå det mål, hvis vores efterkommere skal have et fornuftigt liv på denne jord.

Menu med CO2-regnskab Arrangementet er mere end oplæg og diskussion. Deltagerne bliver budt på et udsøgt aftenmåltid, der kalder på eftertanke. Kok Brian Kiilerich Meilby, LMO har designet menuen, som programleder Michael Minter, Concito ? Danmarks Grønne Tænketank gennemregner i forhold til CO2 forbrug. Præcis dette

klimaaftryk bliver så centrum for aftenens "festtale". Den leverer professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet Foulum.

Med det trækker Landboforeningen Midtjylland debatten omkring CO2 og løsningsmulighederne helt ind til det, der berører os alle i dagligdagen.

-Vi er alle små vigtige brikker i løsningen. Ingen af os kommer til at køre på frihjul i forhold til CO2-nedskæringer, så lad os nu blive konkrete. opfordrer Frede Lundgaard Madsen. Som producenter er vi nødt til at vide, hvilke realistiske valgmuligheder forbrugerne har. Fødevareforbruget vil påvirke produktionen og hermed landbruget.

Efter middagen vil Chefredaktør Henrik Lisberg varme deltagerne op til debat og give alle mulighed for at komme til orde.

-Det er et kontroversielt emne, vi tager fat på, men vi må se i øjnene, at problemerne ikke kører uden om landbruget. Lad os derfor komme i gang, tage ansvar og finde de nye forretningsmuligheder, siger formanden for LandboForeningen Midtjylland og opfordrer alle medlemmer til at deltage.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame