Virksomheden UniBio A/S tager hul på videreudviklingen af deres patenterede teknologi til at fremstille protein- og foderprodukter til svineproducenter på basis af naturgas. Et nyt anlæg placeret på DTU skal bringe teknologien frem til industriel produktion i stor skala.

I projektet vil man i en fermentor, altså en bioreaktor, hvor man kan dyrke celler, få særlige bakterier til at spise molekyler fra metangas. Bakterierne vokser, og kan siden omdannes til et proteingranulat, der kan tilsættes dyrefoder og erstatte brugen af soja- og fiskemel. I fremtiden kan proteingranulatet også tilsættes almindelige fødevarer. Processen er bæredygtig, og kræver ikke genmanipulation.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udviklingen af fermenteringsteknologien i stor skala vil betyde, at teknologien kan sælges i udlandet. Her er det særligt de store olieproducerende og -forbrugende lande, som brænder meget naturgas af, der kan bruge gassen til i stedet at producere protein til dyrefoder.

Forskningsprojektet er et samarbejde mellem UniBio A/S, DTU Kemiteknik, DTU Biosustain, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Vestjyllands Andel. Innovationsfonden har investeret 15 millioner kroner i projektet.