Forbrugerne vælger i stigende grad frilandskyllinger frem for de traditionelt opdrættede kyllinger. Og ydermere udkonkurrerer de franske frilandskyllinger sine danske artsfæller.

Ifølge dr.dk står de franske kyllinger for 25 procent af Nettos salg af hele kyllinger. Leverandør af det franske fjerkræ er fødevarevirksomheden Løgismose.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den franske frilandskylling har god plads i de sydfranske skove og lever tre gange så lang tid som de danske standardkyllinger.

Den danske fjerkræbranche har tidligere forsøgt sig med alternativer til standardkyllingen, men mener ikke, at markedet er ti stede.

- Vi har forsøgt at lave andre kyllinger. For eksempel lavede vi skrabekyllingen i 2001, men der var ikke noget marked, siger Birthe Steenberg fra Dansk Slagtefjerkræ i Landbrug & Fødevarer til dr.dk.

Læs mere om det franske frilandsfjerkræ her og se en video fra Løgismoses hjemmeside her.