Leif Øster, værkstedsleder hos Kremmer Jensen ApS på Samsø, kunne i begyndelsen af marts 2015 fejre sit 40-årsjubilæum på den samske maskinstation og entreprenørvirksomhed.

Hans trofaste indsats blev efter indstilling fra brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører belønnet med Det Kgl. Landhusholdningsselskabs hædersbelønning, en sølvmedalje for lang og tro tjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nyslåede sølvmedalje blev under en jubilæumshøjtidelighed på virksomheden overrakt af Landhusholdningsselskabets repræsentant, Thorkild Ljørring, og fulgt op med et hædersdiplom samt anerkendelse fra branchedirektør i DM&E, Bent Juul Jørgensen, for den flotte og trofaste indsats, der er med til at styrke branchens image.

Leif Øster startede som 22-årig nyudlært mekaniker på værkstedet hos brødrene Kremmer Jensen og har siden haft ansvaret for vedligehold og reparation af virksomhedens maskinpark med dertil hørende indkøb af reservedele.

Gennem de 40 år har Leif Øster været læremester for mange landbrugsmaskinmekanikerlærlinge. Han er anerkendt af både kolleger, indehaverne og samarbejdspartnere for sin empati og humor, ligesom han engagerer sig positivt i samfundsdebatten.

Kremmer Jensen

Firmaet Kremmer Jensen Entreprenør og Maskinstation blev startet som maskinstation for godt 50 år siden af brødrene Arne og Jens Kremmer Jensen fra deres fars gård, der ligger i Selsinggård midt på Samsø.

Virksomheden har udviklet sig til en alsidig forretning, hvor maskinstations- og entreprenørarbejde fortsat er omdrejningspunktet, men suppleres med eget landbrug på 700 ha, hvor der produceres en række specialafgrøder. Bl.a. en solbærproduktion, som Arne Kremmer fortsat står for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Halm er et særligt arbejdsområde, idet virksomheden selv ejer og driver et halmbaseret fjernvarmeværk og forestår den daglige drift af endnu et varmeværk.

I 2004 blev forretningen overtaget af næste generation Kremmer Jensen: Kurt, Peder og Thomas, og virksomhedsnavnet ændret til det mere retvisende Kremmer Jensen Entreprenør og Maskinstation, idet entreprenøraktiviteterne spiller er væsentlig rolle. Herunder kloakmesterarbejde med spildevandsrensning og alt andet, som øens beboere, virksomheder og institutioner har behov for.

Med 10-15 beskæftigede er virksomheden en af Samsøs større arbejdspladser - og stabil, da flere har mere end 25 års anciennitet samt en enkelt nu med 40 års anciennitet.