Dansk økologi kan blive endnu bedre. Det mener landbrugets videnscenter Seges, der på baggrund af efterspørgsel fra erfarne økologikonsulenter og økologiske landmænd, nu opretter såkaldte masterclasses der kan løfte den økologiske produktion. Den 14. marts begynder det første kursus.

-Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Vi har fået henvendelser fra landmænd der har produceret økologisk i flere år og nu ønsker at dygtiggøre sig yderligere, for at kunne forbedre deres produktion og dermed øge udbyttet. De får nu muligheden via de nye masterclasses, siger Jette Riis, specialkonsulent i Seges Økologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og der er stadigvæk pladser på de to første kurser om henholdsvis økologisk planteavlssædskifte der begynder den 14. marts og planteavl for mælkeproducenter der begynder den 15. marts.

Undervisere vil både være eksperter fra Seges og forskere fra de danske universiteter. Målet er at få den nyeste forskning og de nyeste dyrkningsmetoder ud at virke hos de økologiske landmænd.

-Temaerne er blandt et mere effektivt sædskifte, målrettet gødskning og frugtbar jord. Inden for de rammer vil vi forsøge at tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra landmændenes egne bedrifter og udforme individuelle handlingsplaner, forklarer Jette Riis.

Seges har tidligere haft succes med det Økologiske Akademi, hvor kursisterne var økologikonsulenter og landbrugsskolelærere der blev klædt på med resultater af de seneste års forskning, udvikling og demonstration indenfor økologisk produktion.