Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Første modtager af 10.000 kroner fundet

Af JOF - 7. feb. 2019 KL. 15:44

Dansk Maskinhandlerforening har netop uddelt sit jubilæumslegat på 10.000 kroner til Nicolaj Møller Hartvig.

I forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings 100 års jubilæum i november vedtog generalforsamlingen, at Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat fremover skulle være på 10.000 kroner i forhold til de 5.000 kroner, der er tildelt tidligere legatmodtagere, skriver foreningen i en pressemeddelelse. Som direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen sagde, da han overrakte legatet til Nicolaj Møller Hartvig, så var det rigtig god timing at gøre sig fortjent til legatet lige nu.

Det var en overrasket Nicolaj, som trådte ind i personalestuen hos Grundvad Maskinhandel A/S denne eftermiddag. For her blev han mødt af sine forældre og sin søster og svoger, som var inviteret til at dele oplevelsen med ham. Og det var en stolt familie, der lyttede til de mange rosende ord om Nicolaj.

Bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen sagde blandt andet:

- Du er blevet udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en flot indstilling fra din arbejdsgiver. Du er fagligt dygtig, hvilket dit karakterblad vidner om. Du har masser af gå på mod - jeg tror faktisk, der er lidt Pippi Langstrømpe i dig - hun har nemlig et motto: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af. Du udviser flid og pligtopfyldenhed og siger aldrig nej til en opgave, uanset hvad det måtte være. Og så har du et godt humør og går altid forrest - og ikke kun på det faglige plan.

Ifølge foreningen var Nicolaj i 9. klasse i praktik hos en anden maskinhandler, og i 10. klasse ville han gerne i praktik hos en maskinhandler igen. Det var her, han kom til Grundvad Maskinhandel A/S og fandt det perfekte match for ham. Derfor er Grundvad også det første og eneste sted, han har søgt læreplads, og uddannelsesaftalen var i hus, allerede inden han begyndte på grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars.

- Det er et lidt mindre sted, end hvor jeg var i praktik i første omgang, og det passer mig virkelig godt, siger Nicolaj og fortsætter:

- Vi får lov til at være med til alle opgaver og prøve det hele, og vi har det rigtig godt sammen alle sammen - de er nærmest blevet som en ekstra familie for mig.

Nicolaj samler virksomheden

Nicolaj bidrager i høj grad selv til det gode sammenhold hos Grundvad Maskinhandel, da det ofte er ham, der sætter gang i aktiviteter udenfor arbejdstiden.

- Vi er jo sammen mange timer, så jeg vil da rigtig gerne gøre mit til, at vi har et godt arbejdsmiljø. Det tror jeg på, at vi får, hvis vi også sommetider hygger os sammen i fritiden - og det tager jo ikke lang tid at arrangere en bowlingtur, siger Nicolaj.

Om en måneds tid samler Nicolaj også kollegaer, venner og familie.

- Jeg var jo udlært i juli 2018, så det er vist ved at være tid til at få holdt svendegilde, siger Nicolaj med et grin.

På spørgsmålet om hvad fremtiden bringer, siger Nicolaj:

- Egentlig vil jeg bare gerne arbejde, da jeg nok er lidt af en arbejdsnarkoman. Når jeg har tid til det, tager jeg også gerne nogle timer på den gård, jeg arbejde på i folkeskolen. Men jeg kunne da godt tænke mig at prøve at komme ud at flyve på et tidspunkt, for det har jeg aldrig været. Og så kunne jeg også godt tænke mig at finde et godt sted at bo, da jeg gerne vil flytte hjemmefra.

Arbejdsmæssigt har Nicolaj dog planer om at blive rigtig mange år hos sin ekstra familie her i Grundvad Maskinhandel.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år fire legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame