Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Første Fendt 900 S5 solgt i Danmark

Af Morten Damsgaard - 18. jun. 2019 KL. 05:30

Klokkeholm Maskinstation i det nordjyske er én af de første til at købe den nye Fendt S5-serie, som præsenteres i juli.

Mens vi har teaset for den her på maskinbladet.dk, så smider Fendt nu løbende nye billeder og filmklip op af den kommende 900-serie fra Fendt. Besøg siden "Fendt 900 Vario. Ready for more", for at se de første filmklip af traktoren i forklædning.

rich-media-1
Til trods for camouflage-farven, så er der store ligheder med 1000-serien fra Fendt rent udseendemæssigt - og det gør sig vist også gældende under motorhjelmen samt i transmissionen. Til juli kan vi fortælle meget mere.

Mens vi alle venter i spænding på den nye traktor-serie, så er de første enheder allerede slutsolgt i Danmark. Én af dem skal til Klokkeholm Maskinstation i det nordjyske og der er her tale om en Fendt 939 S5, som skal afløse en Fendt 939 på 9.000 timer.

- Den nye Fendt-traktor skal spændes foran en gyllevogn samt monteres med SyreN-anlæg samt mulighed for kørsel med fronttank, fortæller Martin Jespersgaard, indehaver af Klokkeholm Maskinstation, og fortæller at man ser frem til at få den nye traktor:

- Jeg ser meget frem til at få den nye traktor hjem, selvom jeg endnu hverken har set den eller kørt med den. Men med baggrund i gode erfaringer efter prøvekørsel af en Fendt 1000-serie, så er jeg overbevist om, at den nye 900-serie nok skal gøre det godt.

Martin Jespersgaard henviser blandt andet til den nye MAN-motor, den nye transmission uden gruppeskift, samt automatisk til- og frakobling af firehjulstrækket, som også gør sig gældende på 1000-serien fra Fendt.

Kanon affjedring

Én af begrundelserne for at det igen bliver en Fendt-traktor hos Klokkeholm Maskinstation er blandt andet det faktum, at den ældre Fendt 939 med 9.000 timer på klokken altid har kørt med gyllevogn og enten SyreN-anlæg eller fronttank.

- Og vi har aldrig nogensinde haft problemer med forakslen på traktoren, fortæller den nordjyske maskinstationsejere og roser den gode affjedring på Fendt 900-serien, som markedets bedste.

rich-media-2
Martin Jespersgaardf fra Klokkeholm Maskinstation ser frem til at få den nye Fendt-traktor hjem og spændt foran gyllevognen. Arkivfoto: Morten Damsgaard.

- Jeg har på nuværende tidspunkt tre Fendt-traktorer i 900-serien, og den ældste har som sagt kørt 9000 timer mens den næstældste har kørt 8.000 timer og den nyeste Fendt 900-serie, som blot er et par år gammel, har snart rundet 4.000 timer - og man kan næsten ikke mærke forskel på traktorerne, påpeger Martin Jespersgaard.

- De har alle samme gode førerkomfort, og det er blandt andet med baggrund i det, at vi tør købe en traktor vi hverken har set eller kørt i. Men at vide den kommer fra Fendt er et stort kvalitetsstempel.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame